5 MINUTES OF GAME (2010)

5 minutes of game

5 minutes of game je kompilacija sodelujočih na koncertu Hip hop za Ugando, ki se je ze zgodil v okviru Tedna mladih 2010 v Kranju.


Zato so na njej različni artisti, zbrani po določenem sistemu (beri: pripravljeni nastopiti brez honorarja oz. dela le-tega in obenem ponuditi svoj komad za na kompilacijo, katere osnovni namen je prispevati sredstva v dobrodelne namene).
Tako so na njej 3 vrste komadov: 1. novi komadi, 2. že znani komadi, ki niso bili nikjer izdani, 3. komadi, ki so bili že izdani. Glede na sam line-up nastopa na ploščku manjka kar lepo število artistov in njihovih del. Recimo Kosta, Nikolovski, Doša, D.N.A., … Zanimivo pa je gor Gerotov komad, čeprav on na koncertu na koncu ni mogel nastopiti Je pa prav ta komad najbolj zanimiv na kompilaciji. Zato, ker je zanimiv sam po sebi in ker ga še nismo slišali, za razliko od ostalih dobrih, ki so tudi gor (Ustraji, Zahvala, Šutni to sranje, …)

5 minutes of game je obenem seveda tudi lep način promocije za kranjske MC-je, ki so organizirali zadevo, zato beseda več o njih. Njihovi komadi niso nič posebnega, a tudi prav slabi niso, izstopa Emkin, na Ne mogu više pa se izkaže Ali DeLuks, ki vedno znova dokaže svojo raznovrstnost in zabavnost, njegova nagleščina pa zveni dokaj naravno, za razliko od drugih MC-jev,ki se kdaj trudijo v tem jeziku, kot npr. SpetNC v intru.

Sami kompilaciji seveda manjka neka rdeča nit, a če si lahko predstavljamo, da so vsi komadi novi in prvič slišani, je to vredu sestavljena zadeva, ki ponudi dosti dobrih trenutkov, o presežku v celoti pa žal ne gre govoriti.

Kot rečeno, je bila zadeva narejen za specifičen namen, zato niti nima smisla preveč kritizirati, saj je bilo časa zelo malo, potencialno sodelujočih pa zelo veliko. Na koncu smo dobili nekaj, kar lepo teče in zabava, tako da je vse ok.

Ploščka v prodaji ni, zato najbolje, da poiščete na netu in legalno snamete. Naj vam olajšam: klik.

Seznam komadov:

01. SpetNC – Intro
02. U-Kan – Zahvala
03. Amon – Iz Kranja v Gorico
04. Bratski udar – Realna zona
05. Kizo ft. Drill, Hugo, Gramatik, Scuba – Sutni to sranje
06. Soco ft. Glok – Ak malo razmislis
07. Trkaj – Lep dan iz Savca
08. Gero – Ogeronal
09. Bratski udar ft. SpetNC, Emka, Ali DeLuks – Ne mogu vise
10. Simpl ft. Perro – Ustraji
11. Same zvadi ft. Mirko, Trkaj – Se zmer isti
12. Hugo – Nocoj
13. Emka – Zaprem Oci
14. Ali DeLux – Outro

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply